Amit Alghero városáról tudni kell

alghero

alghero

5 ok, amiért a szardíniai Alghero városába utazzunk

2018. február 20. - Kánikula

Alghero Szardínia szigetén található, ami a Földközi-tenger második legnagyobb szigete. A város lakóinak 15%-ka katalán, ezért sokan nevezik Barceloneta-nak vagy a Riviera del Corallo-nak. Szardínia egyik leghelyesebb városa, ami sok látnivalóval és nevezetességel büszkélkedhet, ráadásul gyönyörű strandjai vannak.  

Következzen most az 5 ok, amiért érdemes ebbe a szép és érdekes városba utaznunk:

1. Közel van a repülőtérhez és a kikötőhöz
Az Aeroporto di Alghero - Riviera del Corallo repülőtér csak 6 km-re található a várostól, ami kb. 15 perc autóút. A legtöbb olaszországi és európai várossal összeköttetésben áll. Ha hajóval érkezünk, akkor sem kell sokat utazni, ugyanos Porto Torres kikötő 50km-re található Algherotól, kb. 40 perc autóút. Genovából, Barcelonából és Marseilleből indulnak ide kompok.  

A post shared by Giorgio Minneci (@giorgio_7429) on

 

2. Rengeteg történelmi emlékkel büszkélkedik
Alghero egy modern szardíniai város, aminek szerencsére sikerült megőriznie az identitását. A mai napig felfedezhetjük az aragóniai és a spanyol uralom emlékeit. Érdemes egy kellemes sétát tennünk az óváros keskeny utcáin, ahol számos étterem, érdekes üzlet található. Az egykori városfalak emlékei még ma is láthatóak. Alghero nevezetességeiből még ma is kiderül, hogy milyen fontos város volt a középkorban. Legfontosabb látnivalói közé tartozik a város keleti részén található bástya, valamint a San Giacomo, San Giovanni, La Maddalena és a Vincenzo Sulis védelmi torony. 
alghero-391212_640_1.jpg

 3. Finom ételek és italok várnak minket
Szardínia szigete finom ételekkel és italokkal büszkélkedhet. Jobbnál jobb éttermek és trattoriák vannak a vannak Algheroban. Nagyon népszerűek a hal- és húsételek, amit általában grilleznek. A mediterrán fűszerek és borok fontos hozzávalói a helyi konyhának, ahol szintén érvényesül a spanyol konyha hatása.

Szinte minde algheroi étterem menüjén szerepel a katalán stílusú homár, ami egyszerű étel, de annál finomabb. A homárt leforrázzák, olíva olajjal, hagymával és ecettel fűszerezik. A helyi ételek közül mindenképpen próbáljuk ki az agliata mártást, ami fokhagymából és ecetből készül vagy éppen a tengeri sünös spagettit. Jól megy a tengeri ételekhez a Torbato di Alghero DOC fehérbor. A legtöbb jó étterem a sétányon található a Capo Caccia-félszigeten. A kilátás csodálatos innen, főleg a romantikus naplementék. 

italy-2211152_640.jpg

4. Csodálatos strandokon fürödhetünk
Az Algheroi-öbölben és Porto Conténél sok szép strand van. A legjobb és legnépszerűbb strandok a város északi részén találhatóak, de jó néhány szép tengerpart van az Óvárostól egy rövid sétára. Ezek közé tartozik Lido di San Giovanni és Maria Pia. 
A környék legszebb strandja Porto Conte Nemzeti Park területén található, ahol még egy csodás fenyőerdő is van. A helyi szuper strandok listája természetesen hosszú, de a Mugoni Bechet se hagyjuk ki a Porto Conte öbölben. Ha időnk engedi járjuk körbe az összeset. A legtöbb strand kisgyerekes családoknak is alkalmas, mert a víz sekély. Szinte minden partszakaszon lehet napernyőt, napágyat bérleni, vannak bárok és éttermek is. 

alghero-2499908_640.jpg

5. Aktív nyaralást tervezhetünk
Mindenféle sportot kipróbálhatunk Algheroban. Sziklamászástól kezdve, a túrázáson és lovagláson át a snorkellingezésig a Capo Caccia-félszigeten. Alghero és környéke csodálatos hely, ahol igazán felfedezhetjük a természet szépségeit. Amit mindenképpen nézzünk meg az Neptun-barlangja, ami vagy gyalogosan 636 lépcsőfokon - Escala del Cabriol - feljutva közelíthető meg vagy Alghero kikötőjéből induló hajóval. 

alghero-1070918_640.jpg

Extra tipp: ha igazán romantikus naplementét szeretnénk látni, akkor sétáljunk egyet Alghero tengerparti sétányán. Esténként az egész város és a turisták is ide sereglenek. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alghero.blog.hu/api/trackback/id/tr3213681494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása