Amit Alghero városáról tudni kell

alghero

alghero

Alghero top 12 legszebb strandja

2018. február 22. - Kánikula

Szardínia a legszebb strandokkal büszkélkedhet a világon. Alghero északi partjaitól Cagliari déli partjáig szebbnél szebb strandok váltják egymást. Sokak szerint legalább olyan szépek, mint a Karib-szigetek és Polinézia tengerpartjai. 

Fedezzük fel együtt Alghero környékének legszebb strandjait!

 1. Bombarde Beach - Fertilia
Alghero legnépszerűbb strandja a Le Bombarde; 2km-re található Fertiliától, amit elsősorban a fiatalok látogatnak. Mindenféle vízi sportot kipróbálhatunk a kenuzástól kezdve a szörfözésen át a hajózásig. Lehet napernyőket és napágyakat bérelni, vannak éttermek és a gyerekeknek játszótér 100 méterre a parttól. A víz mindig nagyon szép tiszta és átlátszó, így még a tenger aljára is lelátni. 
 

A post shared by Tabatha (@tabatha_ferrari_98) on

 

2. Mugoni Beach - Porto Conte
Mugoni Beach Alghero "legvadabb" partjai közé tartozik. Több kilométer hosszú part, ami védett a szelektől és a tengeráramlatoktól. A strand mögött egy fenyőerdő található, ami némi árnyékot ad a strandolóknak. Fertilia irányából közelíthető meg, kövessük a Capo Caccia-ba mutató táblákat. Sok kisgyerekes család látogatja, van fizetős parkolója. Vannak zuhanyzók és mosdók is.  

 

3. Lido di Alghero
Alghero legfinomabb homokú és legtisztább vizű strandja a Lido Beach. A turisták körében is a legnépszerűbb strand, főleg azért, mert sekély vizű és jól felszerelt. Még gyalogosan is könnyen megközelíthető a városközpontból vagy a kikötőből.  

 
4. Maria Pia Beach
A Maria Pia Beach homokdűnékkel tarkított, nagyon lassan mélyül itt a tenger, így kisgyerekes családok is kedvelik ezt a strandot. Kb. 5 méterre a parttól kezd mélyebb lenni a víz, az úszás teljesen biztonságos itt. Borókafenyő, cipruska és tengeri liliom a part őshonos növényzete.

sardinia-1960220_640.jpg

5. La Speranza Beach - Villanova Monteleone
8 km-re Alghero városától, Bosa irányában található ez a csodálatos strand. A Porto Poglina Beach szintén sekély, tiszta vizű és szép homokos part. A parttól néhány méterre egy nagy parkoló is van, ahol leparkolhatunk. Bérelhetünk napágyat és napernyőt és van a parton egy nagyon népszerű családi étterem, ami nyitva van egész évben. A part mozgássérültek számára is megközelíthető.  

italy-1614933_640_1.jpg

6. Lazzaretto Beach
A Bombarde Beachről juthatunk ide a legegyszerűbben, ahol 10 kisebb öböl is található. Kulturális élményben lehet részünk, ugyanis közel a parthoz egy szardíniai nuraghet - kerek apalrajzú kőépületet - is meglátogathatunk. A Costa Paradiso sziklás strandjai is különleges látványt nyújtanak. Ez a strand egy régi épületről kapta a nevét, ami a pestis idején azokat a hajókat segítette, amelyeket az öbölben karanténban tartottak. 

sea-2212926_640.jpg

 7. Dragunara Beach - Capo Caccia
A Dragunara Beach egy a tenger által elöntött barlangról kapta a nevét, amely telis tele van cseppkövekkel. Sokáig a haditengerészet a felügyelete alatt tartotta a strandot és az ott található épületeket. Manapság turistahajók érkeznek ide, hogy megnézzék a Grotta di Nettuno barlangot. A part szép homokos és egy keskeny úton közelíthető meg Tramariglio irányából, ami 4km-re található a strandtól. 

caves-2257385_640.jpg

 8. Porto Ferro Beach
Két kilométerre Capo Caccia-tól található Porto Ferro Beach. Egy fenyőerdőn keresztül jutunk el erre a különleges vörös árnyalatú homokos partra. A strand egyik végén két spanyol őrtorony határozza meg a tájat, ahol gyakoriak a nagyobb hullámok a szörfösök örömére. Homokdűnék is vannak a parton. 

mediterranean-2277637_640_1.jpg

 9. Torre del Porticciolo 
Ez a gyönyörű strand Sassari és Capo Caccia között található félúton, Cala Viola öbölben, csodálatos természeti környezetben. Itt is egy spanyol őrtorony uralja a tájat, ami egy hegyfok tetején található. A strand sárga homokos és apró köves, ahol sok különleges hal található a tengerben. Egy parkolón keresztül közelíthető meg, majd egy a sziklába vájt lépcsősoron. A közelben vannak kempingek és más kiadó szálláshelyek is. 

beach-1866700_640.jpg

10. Punta Negra - Arenosu
Punta Negra strandja gyalogosan közelíthető meg Fertilia városából. A homok itt is szép, csak néhány szikla tarkítja a tájat. Egy kellemes, nyugodt hely, ahol még lehet relaxálni. Sok turista látogatja, mert a közvetlen közelében egy nagyobb hotel is található. 

sardinia-516918_640.jpg

11. Baia di Conte - Porto Conte
Baia di Conte néhány kilométerre található Fertiliától, egy védett erdő mellett - Prigionette - az azonos nevű nemzeti park területén. Szelektől védett strand, ami ideális snorkelingezéshez. A tenger alján különleges kövek vannak és még gyöngyházra és tengeri csillagra is bukkanhatunk.

sardinia-258904_640.jpg

12. Punta Giglio
Számos csodálatos strand található Szardínia szigetén, Punta Giglio is ezek közé tartozik. Egy apró strand, ami fenyőerdő vesz körül, Maristella közelében található. Szerencsére nem zsúfolt itt a part, nyugalomban élvezhetjük a természet szépségét, a tiszta és átlátszó tengervizet és a sok színes halat.

waters-3143312_640.jpg

Alghero a Riviera del Corello leghíresebb és legnépszerűbb városa, ahol szebbnél szebb strandok vannak. A tenger türkizkék és nagyon szép tiszta. A strandolás mellett kulturális programokat is szervezhetünk, mert sok szép látnivaló van a környéken kezdve a spanyol erődöktől a nureghekig. Torre del Porticciolo vagy éppen Bombarde az Alghero környéki legszebb strandok közé tartoznak. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alghero.blog.hu/api/trackback/id/tr1213684506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása